Clicky

 
Transport Online - Koning opent fabriekshal Ebusco in Deurne

Koning opent fabriekshal Ebusco in Deurne

Koning opent fabriekshal Ebusco in Deurne
28-10-2021 20:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEURNE - Onder grote belangstelling van de medewerkers van Ebusco, genodigden en pers heeft Zijne Majesteit de Koning vanmiddag de nieuwe fabriekshal in Deurne officieel geopend door de Ebusco 3.0 bus aan de lader te leggen. De fabriek in Deurne zal naar verwachting in 2022 een productiecapaciteit van vijfhonderd emissievrije bussen per jaar hebben. Voorafgaand aan de opening stonden de heer Hololei, Directeur Generaal voor mobiliteit en transport van de Europese Commissie en Staatssecretaris Van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat stil bij de energietransitie en het belang van elektrificatie van het openbaar vervoer en transport daarin.

Sinds 2012 ontwikkelt, produceert en distribueert Ebusco emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen met als doel de transitie naar duurzame en betaalbare transportecosystemen te bevorderen. De Ebusco 3.0, het nieuwste revolutionaire bus model van Ebusco, wordt geheel in Nederland geproduceerd. In de nieuwe fabriekshal wordt onder meer het casco van deze bussen gemaakt van koolstofvezelcomposiet, een lichtgewichtmateriaal gebaseerd op luchtvaarttechnologie. De bus onderscheidt zich, naast het lichtere gewicht, door het grotere kilometerbereik en de langere levensduur.

Peter Bijvelds, CEO Ebusco: “In onze nieuwe fabriekshal in Deurne gaan we de productie van ons nieuwste model bus, de Ebusco 3.0, belangrijk opschalen. Daarnaast geldt onze nieuwe fabriekshal als de blueprint voor onze internationale uitrol van productiecapaciteit. De opening is een belangrijk en feestelijk moment voor Ebusco, en we zijn er enorm trots op dat Koning Willem Alexander de fabriekshal vanmiddag officieel heeft geopend.

De Ebusco 3.0 is een revolutionaire en unieke bus die een echte gamechanger is in onze industrie wereldwijd en die volledig in Deurne geproduceerd wordt. Dat betekent dat we ook flink aan het werven zijn. We zien veel enthousiasme onder technisch geschoold personeel om bij te dragen aan een Nederlands product met een wereldwijde missie: bijdragen aan een betere leefomgeving met onze veilige, betrouwbare en emissievrije transport ecosystemen.”

Na de officiële opening hebben Koning Willem Alexander en de heren Hololei en Van Weyenberg, van CEO Peter Bijvelds een rondleiding gekregen door de fabriek. Hierbij heeft een aantal medewerkers van Ebusco een toelichting gegeven bij de verschillende stadia van het productieproces. Tijdens ronde tafel gesprekken daarna zijn onder andere het belang van de ecosystemen voor elektrische voertuigen en de gehele supply chain van de elektrische bus ter sprake gekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions