Clicky

 
Transport Online - Dalergy neemt activiteiten GoodFuels Road & Rail over

Dalergy neemt activiteiten GoodFuels Road & Rail over

Dalergy neemt activiteiten GoodFuels Road & Rail over
28-10-2021 16:07 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

EPE - Per 1 november neemt Dalergy (voorheen Dalhuisen Groep) de Nederlandse activiteiten voor weg- en bouwverkeer over van GoodFuels. Dalergy zal het merk GoodFuels via het dochterbedrijf CleanFuel Nederland verder uitbouwen onder de naam GoodFuels Road & Rail NL. Deze samenwerking zet beide partijen in hun kracht; expertise in verkoop en distributie van Dalergy worden ingezet voor de groeiende behoefte van klanten aan duurzame biobrandstoffen van GoodFuels.

Beide partijen verwachten hierdoor met meer impact bij te dragen aan de verdere reductie van CO2 en het versnellen van de energietransitie op het land.
Als extra impuls komen de GoodFuels producten nu ook beschikbaar voor zelfstandige tankstationeigenaren en brandstofhandelaren. CleanFuel Nederland wil met het GoodFuels label dé leverancier zijn van duurzame brandstof- en energieproducten.

Effectieve bijdrage aan een beter milieu

"Inmiddels leveren wij via onze verschillende bedrijven brandstoffen aan klanten in heel Nederland. Wij richten ons ook steeds meer op de verkoop en distributie van duurzame brandstoffen, zoals HVO en groene waterstof, die effectief bijdragen aan een beter milieu en goed aansluiten bij de behoefte van onze klanten. Deze stap sluit daar dan ook naadloos bij aan", vertelt directeur Peter Dalhuisen.

"GoodFuels heeft een sterk merk met een goede reputatie neergezet. Door de combinatie ontstaat een ijzersterke propositie en zijn we in staat om de komende jaren nog meer duurzame brandstoffen aan te bieden aan onze klanten."

GoodFuels: versnelling van de energietransitie

GoodFuels wil middels echt duurzame biobrandstoffen de energietransitie versnellen voor segmenten waar deze alternatieven de beste oplossing bieden voor de nabije toekomst. Een onafhankelijk duurzaamheidsboard, bestaande uit leidende NGO’s en academici op het gebied van duurzame biobrandstoffen en transport, zorgt ervoor dat GoodFuels voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen.

Dirk Kronemeijer, directeur van GoodFuels: "Wij zijn trots op het pionierswerk dat GoodFuels heeft verricht in zwaar transport en materieel. GoodFuels houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame alternatieven, waarbij onze focus iets meer is komen te liggen op de scheepvaart. Bovendien werd het uitleveren van de duurzame brandstoffen voor road en rail al door Dalergy verzorgd. Wij zijn daarom blij dat we in Dalergy een partij hebben gevonden die ons merk bij road en rail verder gaat uitbouwen tot het meest duurzame brandstofmerk van Nederland."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden