Clicky

 
Transport Online - Tien jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

Tien jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

Tien jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin
28-10-2021 15:06 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 35-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn ex-vriendin op 31 juli 2020 in Leidschendam.

De verdachte is twee dagen nadat het slachtoffer hun relatie had beëindigd naar haar toe gegaan en heeft haar op het balkon van haar woning doodgestoken. Het strafdossier bevat diverse aanwijzingen dat de man met een vooropgezet plan naar de woning van het slachtoffer is gegaan. Onder meer staat vast dat hij het slachtoffer vrijwel meteen na binnenkomst in haar woning heeft aangevallen en daarna doodgestoken. Dat hij het slachtoffer in een opwelling zou hebben gedood,  zoals door de verdediging is aangevoerd, vindt de rechtbank gelet op alle aanwijzingen voor een plan niet aannemelijk.

Op grond van de opgestelde rapporten en de adviezen over de psychische gesteldheid van de man, stelt de rechtbank vast dat hij een ernstige vorm van autismespectrumstoornis heeft die van grote invloed is geweest op zijn daden. Om die reden is geoordeeld dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions