Clicky


Drachtige koe op N280 verwondt vrouw en is doodgeschoten

Drachtige koe op N280 verwondt vrouw en is doodgeschoten
28-10-2021 14:12 | Binnenland | auteur ANP

HORN - [update 18:30 uur] Een uitgebroken drachtige koe heeft donderdagochtend een vrouw verwond en een lange file veroorzaakt op de N280 bij Horn, niet ver van Roermond. Het rund was volgens de politie uit een wei in het naburige Beegden ontsnapt en was na die uitbraak op de vierbaansweg terechtgekomen. Op zijn weg had het dier een vrouw verwond. Het lukte niet het beest te vangen, waarop het werd doodgeschoten.

Rond 10.30 uur verscheen de koe op de autoweg, wat leidde tot een lange file. De vrouw die gewond raakte toen het dier haar omver liep, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Toen pogingen de koe te vangen op niets uitliepen, werd een zogenoemde vergunninghouder ingeschakeld. Dat is geen jager, maar wel iemand die gerechtigd is om te schieten op dieren. Met toestemming van de hulpofficier van justitie heeft hij het dier uiteindelijk doodgeschoten.

Aanvankelijk meldde de politie dat het om een uitgebroken stier ging, maar donderdagavond liet een woordvoerster van de politie weten dat het een drachtige koe was.