Clicky

 
Transport Online - Topman Shell: fossiel besluit pensioenfonds ABP is symboolpolitiek

Topman Shell: fossiel besluit pensioenfonds ABP is symboolpolitiek

Topman Shell: fossiel besluit pensioenfonds ABP is symboolpolitiek
28-10-2021 11:58 | Binnenland | auteur ANP

LONDEN - Topman Ben van Beurden van olie- en gasconcern Shell vindt het besluit van pensioenfonds ABP om te stoppen met fossiele investeringen "symboolpolitiek". Dat zei Van Beurden in een toelichting op de kwartaalcijfers van Shell en de aankondiging dat het bedrijf de eigen uitstoot sneller wil gaan verlagen.

Van Beurden gaf aan het besluit van het ABP "teleurstellend" te vinden, want hij blijft juist graag in gesprek met aandeelhouders voor de langere termijn over de inspanningen van Shell rond de energietransitie. Shell is volgens hem een zeer belangrijke speler op dit gebied. Een verkoop van aandelen Shell door het ABP zal bij het beleid van het bedrijf voor het verlagen van de uitstoot geen verschil uitmaken, aldus Van Beurden. Hij zei het besluit van het pensioenfonds via de media te hebben vernomen en niet vooraf ingelicht te zijn door het pensioenfonds over de stap.

Ook financieel directeur Jessica Uhl van Shell spreekt van een teleurstellend besluit van het ABP. Volgens haar is het juist beter om samen te blijven werken aan oplossingen voor het verlagen van de uitstoot en de afbouw van fossiele energie.

Het ambtenarenpensioenfonds gaat de beleggingen die het nog heeft in de olie- en gassector en de kolenbranche stapsgewijs verkopen, waaronder aandelen Shell. Het gaat om een belegd vermogen van in totaal ruim 15 miljard euro. Dat is bijna 3 procent van het totaal belegd vermogen van het fonds. Het ABP doet dit naar aanleiding van diverse verontrustende klimaatrapporten die recentelijk zijn verschenen.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats