Clicky

 
Transport Online - Militaire vrachtwagen verliest rauwe eieren [+foto]

Militaire vrachtwagen verliest rauwe eieren

Militaire vrachtwagen verliest rauwe eieren [+foto]
28-10-2021 11:40 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

SIEGELBACH - Ging het in Nederland woensdag mis met een aanhanger van defensie, geladen met munitie, die total-loss raakte, in Duitsland had een militair ook niet helemaal zijn dag.

Woensdagmiddag rond 15:00 uur reed een militaire vrachtwagen geladen met enkele kilo's rauwe eieren de oprit op naar de Duitse B270 richting Pirmasens. De lading werd in kartonnen dozen op pallets op een open oplegger geladen en vastgezet met spanbanden.

Helaas was de ladingzekering zo ontoereikend dat enkele kartonnen dozen bij het uitrijden van de rechterbocht naar links kantelden en uit de laadruimte dreigden te vallen.

Door het kantelen van veel van de eieren braken ze en het vloeibare eiwit maakt uiteindelijk de kartonnen doos zacht. Een poging van de chauffeur om het voertuig achteruit de oprit af te manoeuvreren mislukte doordat een deel van de reeds doorweekte kartonnen dozen uit de laadruimte viel en de eieren de rijbaan verontreinigden.

Een motorrijder uit Kaiserslautern bewaakte de gevarenzone totdat het wegenonderhoudsdepot arriveerde. De overige eierdozen werden overgeladen op een geschikt transportmiddel. De oprit naar de B 270 moest vanwege schoonmaakwerkzaamheden twee uur worden afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions