Clicky

 
Transport Online - Politie vond 500 stuks munitie op filmset Rust

Politie vond 500 stuks munitie op filmset Rust

Politie vond 500 stuks munitie op filmset Rust
27-10-2021 20:04 | Buitenland | auteur ANP

SANTA FE - De politie heeft in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust met Alec Baldwin vijfhonderd stuks munitie, waaronder dummies, losse flodders en kogels, en drie vuurwapens aangetroffen. In de zaak zijn nog geen arrestaties verricht. Dat zei sheriff Adan Mendoza van Santa Fe woensdag tijdens een eerste gedetailleerde persconferentie over de zaak.

Mendoza, die het onderzoek leidt, zei dat het wapen waarmee acteur Baldwin vrijdag cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot vrijwel zeker is veiliggesteld. Dat geldt ook voor de huls van de kogel. Het bewijs daarvoor was een loodprojectiel dat in de schouder van regisseur Joel Souza, die gewond raakte, is aangetroffen. "We beschouwen dit specifieke omhulsel en teruggevonden projectiel als de kogel die door meneer Baldwin met de revolver is afgevuurd", aldus Mendoza.

De politie weet inmiddels dat het betreffende pistool, waarmee het dodelijke schot werd gelost, vlak daarvoor door drie personen is aangeraakt. Het gaat om de assistent-regisseur, de wapenmeester en Baldwin. "Alle drie de personen hebben meegewerkt aan het onderzoek en verklaringen afgelegd."

Geen arrestaties

Tussen de vijfhonderd dummies, losse flodders en kogels die op de set zijn aangetroffen, is mogelijk ook andere munitie dan afkomstig uit de drie aangetroffen vuurwapens. Volgens Mendoza moeten de kogels nog worden getest in een laboratorium.

In de zaak zijn nog geen arrestaties verricht en ook zijn er nog geen mensen aangeklaagd voor het incident. De officier van justitie zei zeer secuur te werk te gaan en pas actie te willen ondernemen als daar direct aanleiding toe is. "Ik neem geen overhaaste beslissingen en ik haast me niet om te oordelen", zei officier Mary Carmack-Altwies.

Mendoza en Carmack-Altwies gaven aan dat het onderzoek nog in volle gang is. Er wordt nog altijd bewijsmateriaal veiliggesteld en gesproken met mogelijke betrokkenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden