Clicky

 
Transport Online - Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt vanwege bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt vanwege bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt vanwege bedreigingen
27-10-2021 16:40 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Feyenoord zegt dat de bedreigingen aan het adres van de vertrekkende algemeen directeur Mark Koevermans ervoor gezorgd hebben dat een partij die wilde investeren in de club is afgehaakt. Dat vertelden voorzitter Toon van Bodegom van de raad van commissarissen en vicevoorzitter Gérard Moussault tijdens een persconferentie in het stadion van de Rotterdamse club. De bestuurders spreken van een "trieste dag voor de club."

Pieter Smorenburg, statutair directeur, neemt de taken van Koevermans voorlopig waar. Van Bodegom verwacht dat waarschijnlijk pas volgend jaar een nieuwe directeur benoemd kan worden.

De club zegt in overleg te zijn met gemeente en politie om de problemen aan te pakken. "Er zijn ideeën over hoe we dat aan gaan pakken, maar die maken we later bekend", zei Van Bodegom. Op de vraag of politie en overheid er alles aan gedaan hebben om de veiligheid van de bedreigde betrokkenen te waarborgen zei hij dat hij niet van zins was om "wie dan ook de zwartepiet toe te spelen."

Stadiondossier

Wie er achter de bedreigingen zit, weet Feyenoord niet. "Wij, de politie en gemeente hebben aanwijzingen dat dit mensen zijn die niets met de club te maken hebben. Ze komen in ieder geval niet uit de bekende supporterskringen", zei Moussault. Er is volgens hem geen connectie tussen de bedreigingen en de plannen voor een nieuw stadion. "Daar zijn geen aanwijzingen voor. De bedreigingen tegen betrokkenen van Feyenoord waren er al voordat het stadiondossier ging spelen."

Feyenoord maakte woensdagmorgen bekend dat Koevermans per 1 december aftreedt als algemeen directeur van de Rotterdamse club. Koevermans zegt dat hij na een reeks incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren. Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

Strijdbaar

Afgelopen week was Koevermans nog strijdbaar en van zins aan te blijven als directeur. Er is volgens Van Bodegom in de tussentijd niets gebeurd waardoor Koevermans nu alsnog is teruggetreden.

Koevermans, in verschillende functies sinds 2009 in dienst bij Feyenoord, zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters. Dat was uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs.

Feyenoord noemde het incident in september bij monde van een woordvoerder "te schandalig voor woorden" en wilde er toen het liefst "zo min mogelijk woorden aan vuil maken".

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions