Clicky

 
Transport Online - Aanhanger defensie vrachtwagen met munitie total-loss na ongeval [+foto]

Aanhanger defensie vrachtwagen met munitie total-loss na ongeval

Aanhanger defensie vrachtwagen met munitie total-loss na ongeval [+foto]
27-10-2021 10:11 | Ongevallen | auteur Redactie

HUIS TER HEIDE - [update 14:21 uur] Aan de Kolonievaart in Huis ter Heide heeft woensdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Rond 09:30 uur werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een ongeval met letsel. Bij aankomst bleek, door nog onbekende oorzaak, een aanhanger van een vrachtwagen van defensie te zijn gekanteld.

De chauffeur wordt door het medische personeel gecontroleerd.

De aanhanger van de combinatie is helemaal total-loss. De combinatie is geladen met munitie voor defensie. Ook is de combinatie bestempeld met gevaarklasse '1.1'. Dit betekent dat er gevaar is voor massale explosie.

Door de politie en en Koninklijke Marechaussee (KMAR) is een veiligheidszone gemaakt van 300 meter, drie huizen binnen deze zone zijn ook ontruimd. Het betreft schutters- en mortiermunitie, laat de KMAR woensdagmiddag weten. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en het Defensie Munitiebedrijf controleren ter plekke of de munitie vervoersveilig is.

Door de brandweer is opgeschaald naar 'Grip 1'. Hiervoor komt een zogeheten 'Mobiele Commando Unit' ter plaatse. Hier zullen alle partijen in overleggen over de voortgang van het gehele incident.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions