Clicky

 
Transport Online - Coronapas voor horeca verplicht in heel België

Coronapas voor horeca verplicht in heel België

Coronapas voor horeca verplicht in heel België
26-10-2021 19:42 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - België voert weer strengere coronamaatregelen in vanwege de oplaaiende cijfers. "Een herfstgolf", aldus premier Alexander De Croo. De coronapas wordt na Brussel en Wallonië nu ook in Vlaanderen ingevoerd per 1 november, voor de horeca en in fitnesscentra. Vanaf vrijdag wordt in alle openbare plekken binnen een mondkapje verplicht, dus ook in de winkels. De maatregelen gaan voorlopig drie maanden duren.

"Op het moment dat we weer overspoeld worden door besmettingen moeten we hogere beschermingsmuren optrekken", zei De Croo na afloop van het Overlegcomité van de zes regeringen. "Die moeten ervoor zorgen dat ons leven nog steeds verder kan gaan. Een vrij, maar voorzichtig leven."

België krijgt een zogenoemde pandemiewet, vanwege een zogenoemde epidemische noodsituatie. Daarmee worden de maatregelen juridisch afgedekt.

De premier roept de Belgen op weer zoveel mogelijk thuis te gaan werken, maar verplicht wordt het niet. Een Covid Safe Ticket, zoals een Europees coronareiscertificaat dat aangeeft dat iemand volledig is gevaccineerd of hersteld is van Covid-19 of recent negatief is getest, wordt ook verplicht voor alle evenementen met 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Met dat bewijs hoeft de drager geen mondkapje op in een restaurant of café, maar het personeel in de horeca en sportscholen wel.

"We moeten niet panikeren maar wel reageren", zei minister Frank Vandenbroucke (Volksgezondheid). Elke dag komen er in het land meer dan 5000 coronabesmettingen bij, méér dan tijdens de derde golf afgelopen voorjaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden