Clicky

 
Transport Online - Veiligheidsberaad bespreekt mogelijk nieuwe coronamaatregelen

Veiligheidsberaad bespreekt mogelijk nieuwe coronamaatregelen

Veiligheidsberaad bespreekt mogelijk nieuwe coronamaatregelen
26-10-2021 13:54 | Coronavirus | auteur ANP

ARNHEM - Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio bespreekt komende maandag de handhaving van mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet wil een dag later, dinsdag, in een persconferentie bekendmaken of en zo ja welke aanvullende maatregelen er nodig zijn nu het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel oploopt.

De burgemeesters komen maandagavond bijeen in Utrecht en horen dan wat het kabinet van plan is. De burgemeesters zijn als voorzitter van hun veiligheidsregio verantwoordelijk voor de uitvoering en handhaving van maatregelen. Het is eerder wel voorgekomen dat plannen nog werden bijgesteld als het Veiligheidsberaad aangaf dat maatregelen nauwelijks uitvoerbaar zouden zijn. Meestal zijn justitieminister Ferd Grapperhaus en coronaminister Hugo de Jonge bij het overleg.

Het zou maandag eigenlijk de laatste keer zijn dat het Veiligheidsberaad speciaal voor coronazaken bij elkaar zou komen, omdat eerder werd verwacht dat maatregelen nauwelijks meer nodig zouden zijn. Maar De Jonge zei maandag dat het aantal ziekenhuisopnames harder stijgt en eerder omhooggaat dan verwacht en dat daarom advies aan het Outbreak Management Team (OMT) is gevraagd. Naar alle waarschijnlijkheid zal het beraad daarom de komende tijd toch nog vaker vergaderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden