Clicky

 
Transport Online - Gerrit Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden

Gerrit Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden

Gerrit Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden
26-10-2021 09:36 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

NOARDBURGUM - Op zaterdag 23 oktober 2021 is op 78-jarige leeftijd Gerrit Tilkema overleden. Gerrit Tilkema was jarenlang, samen met zijn broer Douwe Tilkema, directeur van transportbedrijf Tiltrans in Burgum. Dat heeft de familie dinsdag bekendgemaakt.

Tiltrans is in 1912 in het Friese Oosternijkerk begonnen als loonbedrijf. De transportactiviteiten bestonden toen uit het vervoer van vee. In 1958 werd in Burgum een bedrijf overgenomen en verhuisde Tiltrans van Oosternijkerk naar Burgum. In 1962 werd Tiltrans gevraagd om mee te werken aan de drooglegging van de toenmalige Lauwerszee. Deze opdracht werd in 1969 voltooid.

Na de inpoldering was er weinig werk voor de kipwagenvloot en deze werd langzaam afgebouwd. Tiltrans ging zich meer richten op transport in binnen- en buitenland. In 1979 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de mr. Oppedijk van Veenweg in Burgum.  Op dit moment zijn de transportactiviteiten van Tiltrans ondergebracht in drie werkmaatschappijen te weten Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu te Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid te Best (NB).

Gerrit Tilkema wordt zaterdag 30 oktober in Burgum begraven. Gelegenheid tot condoleren is er van 10:00 uur tot 11:00 uur bij Tiltrans BV in Burgum.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    tiltrans burgum

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden