Clicky

 
Transport Online - Oud-Kamerlid Von Martels stapt over van CDA naar BBB

Oud-Kamerlid Von Martels stapt over van CDA naar BBB

Oud-Kamerlid Von Martels stapt over van CDA naar BBB
25-10-2021 23:27 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DALFSEN - Maurits von Martels, die voorheen namens het CDA in de Tweede Kamer zat, stapt over naar de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas. Dat bevestigt de melkveehouder en voormalig politicus na berichtgeving in verschillende media.

Von Martels kwam in 2017 met voorkeursstemmen de Kamer in. In 2021 bedankte hij voor een lage plek op de lijst van de christendemocraten. Toen dit bekend werd, organiseerde de BBB een 'drive-by' met trekkers als eerbetoon. Eerder dit jaar zei Von Martels al dat hij wel wat zag in de BBB en een overstap zou overwegen.

De melkveehouder geniet populariteit bij de boerenachterban van het CDA. Hij vindt dat het CDA de afgelopen tijd zichtbaarder had moeten zijn als boerenpartij, bijvoorbeeld tijdens de boerenprotesten in 2019.

Von Martels denkt eraan om politiek actief te worden voor zijn nieuwe partij. "Misschien kan ik wat voor BBB gaan betekenen tijdens de Statenverkiezingen", zegt hij in De Telegraaf.

De BBB heeft nu nog één zetel in de Tweede Kamer, maar scoort goed in de peilingen. Zelf doet de partij niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden