Clicky


 


Advocaat: 15-jarige duwde slachtoffer tramincident Den Haag niet

Advocaat: 15-jarige duwde slachtoffer tramincident Den Haag niet
25-10-2021 20:58 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De 15-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij het tramincident in Den Haag waarbij een man om het leven kwam, heeft het slachtoffer niet geduwd, maar zijn hand weggeslagen of afgeweerd. Dat heeft de 18-jarige vriend die ook bij het incident aanwezig was verklaard, zo bevestigt de advocaat van de 18-jarige jongen na berichtgeving van het AD.

Volgens de verklaring van de 18-jarige zou het slachtoffer, een 39-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats, dronken zijn geweest. "Hij rook sterk naar alcohol en uit zijn gedrag was duidelijk dat hij te veel op had. Eerder viel hij ook al een andere meneer lastig", aldus advocaat Hugo Bakker. Toen de 15-jarige jongen een "priemende vinger" van het slachtoffer wegsloeg, verloor het slachtoffer zijn evenwicht en viel hij op de trambaan. Dashcambeelden van een geparkeerde auto zouden het incident hebben vastgelegd, aldus de advocaat.

Het Openbaar Ministerie zei donderdag dat uit onderzoek naar voren kwam dat de 15-jarige jongen het slachtoffer duwde. De 18-jarige jongen werd samen met een andere jongen van 15 donderdag vrijgelaten en niet langer verdacht van "het veroorzaken van een dodelijk incident". Volgens het OM zou de Poolse man de jongens "meerdere keren hebben opgezocht".

De advocaat van de 18-jarige jongen wil verder een klacht indienen tegen de officier van justitie. De jongen is volgens hem veel te lang vastgehouden in beperkingen, terwijl al eerder duidelijk zou zijn geweest dat hij niets te maken had met het dodelijke incident.

Het voorval gebeurde vorige week maandag op de Rijswijkse Landingslaan. Een van de twee 15-jarigen meldde zich diezelfde avond nog bij de politie. De andere tiener en de 18-jarige deden datzelfde de ochtend daarop. Of de van doodslag verdachte jongen zich maandagavond of op dinsdag meldde, is niet bekendgemaakt.

Advocaat Klaas Renssen van de eerder vrijgekomen 15-jarige jongen wil niet ingaan op de verklaring van de 18-jarige jongen. Wel laat hij weten dat zijn cliënt degene is die zich maandagavond uit eigen beweging na het incident bij de politie meldde "om zijn verhaal te doen".

Renssen overweegt niet om net als Bakker een klacht in te dienen over het vasthouden in beperkingen en is tevreden over de gang van zaken. Nadat beelden van het incident aan de cliënt en zijn advocaat werden getoond, is de 15-jarige snel na een verhoor op donderdagavond vrijgelaten, zegt de advocaat. "Dus hij kan nu gewoon naar school." Renssens cliënt kan nog worden vervolgd of een boete krijgen voor het achterlaten van iemand in hulpeloze toestand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions