Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot bijna 800

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot bijna 800

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot bijna 800
25-10-2021 17:12 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot bijna 800, het hoogste aantal sinds 9 juni. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt maandag dat nu in totaal 796 mensen behandeld worden vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 48 meer dan zondag.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 597 coronapatiënten, 34 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal coronagevallen toe met 14 tot 199.

In de afgelopen 24 uur werden er 73 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 19 nieuwe patiënten opgenomen. In de afgelopen zeven dagen registreerde het LCPS gemiddeld zo'n 108 ziekenhuisopnames per dag, het hoogste niveau sinds 29 mei.

Het LCPS wijst erop dat de bezetting van ziekenhuisbedden door coronapatiënten afgelopen week "behoorlijk is gestegen", zowel op de verpleegafdelingen als op de ic's. "Hetzelfde geldt voor de instroom van nieuwe patiënten. We verwachten zowel op de ic als in de kliniek deze week een vergelijkbare stijging te zien als vorige week", aldus de ziekenhuisorganisatie in een toelichting. In de afgelopen week kwamen er in totaal 186 coronapatiënten bij in de ziekenhuizen.

Door drukte moesten er afgelopen etmaal 4 coronapatiënten overgebracht worden naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Afgelopen woensdag was het LCPS weer begonnen met het spreiden van patiënten tussen de regio’s om de druk op de zorg te ontlasten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions