Clicky

 
Transport Online - Politie gaat uit van opzettelijk doodrijden voetganger in Oosterhout

Politie gaat uit van opzettelijk doodrijden voetganger in Oosterhout

Politie gaat uit van opzettelijk doodrijden voetganger in Oosterhout
25-10-2021 13:26 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

OOSTERHOUT - De politie verdenkt een 26-jarige man uit Raamsdonksveer ervan dat hij zaterdag 23 oktober rond 12.20 uur op de Burcht nabij de Ridderstraat in Oosterhout opzettelijk met zijn auto een 31-jarige man uit Oosterhout heeft aangereden. De voetganger overleed ter plaatse.

De betrokkenen zijn bekenden van elkaar. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De hulpdiensten gingen zaterdagmiddag na de eerste melding direct ter plaatse. Het slachtoffer lag onder de auto, die een hoek van een schuur was binnen gereden. Het was al snel duidelijk dat het slachtoffer daar ter plaatse was overleden. Het betreft een 31-jarige man uit Oosterhout.  

De bestuurder van de auto was gevlucht. Meerdere getuigen hadden het zien gebeuren en gaven een summier signalement door. Korte tijd later meldde zich een 26-jarige man uit Raamsdonksveer bij het bureau. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij de aanrijding. De verdachte is aangehouden.

Ter plaatse is direct een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Meerdere getuigen meldden dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van opzet. In het ingestelde politieonderzoek zijn daar aanwijzingen voor te vinden, maar dit wordt nog nader onderzocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden