Clicky

 
Transport Online - IOC en Beijing openbaren coronaregels voor Winterspelen

IOC en Beijing openbaren coronaregels voor Winterspelen

IOC en Beijing openbaren coronaregels voor Winterspelen
25-10-2021 13:22 | Sport | auteur ANP

BEIJING - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de zogeheten playbooks gepubliceerd. Daarin staan de regels die bij de Olympische Spelen van begin volgend jaar in Beijing gelden voor onder meer de atleten, officials en journalisten. De handboeken zien er in grote lijnen hetzelfde uit als die voor de Spelen van afgelopen zomer in Tokio.

Opvallend is dat het IOC, in samenspraak met de Chinese overheid, nu een stuk duidelijker heeft opgeschreven wat wintersporters die tijdens de Spelen positief testen op het coronavirus kunnen verwachten als ze naar een quarantainehotel moeten.

In Tokio was daar veel om te doen. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF klaagde over het gebrek aan duidelijkheid over de regels in het quarantainehotel nadat enkele sporters van TeamNL positief hadden getest. De atleten zaten opgesloten in hun kamer, kregen geen buitenlucht en mochten geen bezoek ontvangen. Na inmenging van de Nederlandse ambassadeur in Japan en het IOC werden de regels in het quarantainehotel iets versoepeld.

Vaccinatie

In Beijing mogen positief geteste sporters in ieder geval bezoek krijgen van begeleiders en er is ook mentale hulpverlening aanwezig. Ze krijgen drie keer per dag te eten. Naar buiten mogen ze niet. De Chinese overheid bepaalt hoe lang een positief geteste deelnemer aan de Spelen in quarantaine moet blijven.

China verplicht de deelnemers aan de Winterspelen min of meer om gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Wie ongevaccineerd naar Beijing komt, moet bij aankomst drie weken in quarantaine. In de playbooks staat dat een quarantaineperiode niet nodig is als een deelnemer minimaal twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd is.

Sporters moeten in Beijing minimaal 2 meter afstand houden van anderen. Ze mogen hun mondkapje alleen afzetten bij trainingen en wedstrijden en als ze slapen, eten, drinken of alleen zijn. Alle deelnemers aan de Spelen moeten in Beijing in een olympische 'bubbel' blijven. Dat betekent dat ze louter olympische locaties mogen bezoeken en alleen gebruik mogen maken van het olympische vervoer.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden