Clicky

 
Transport Online - Ziekenhuizen praten weer over spreiding patiënten na opnamestop

Ziekenhuizen praten weer over spreiding patiënten na opnamestop

Ziekenhuizen praten weer over spreiding patiënten na opnamestop
25-10-2021 11:25 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een aantal ziekenhuizen in Zuid-Holland overlegt maandagochtend over de verspreide opvang van coronapatiënten, meldt het HagaZiekenhuis in Den Haag. Zondagmiddag stelde het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop in omdat overbezetting dreigde. Ambulances kregen de opdracht patiënten naar andere ziekenhuizen in de regio te brengen.

De laatste maanden van de coronapandemie was de capaciteit in Nederlandse ziekenhuizen voldoende en was spreiding van patiënten niet of nauwelijks nodig. Maar volgens voorzitter Martin Schalij van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is de druk op de zorg toegenomen nu het normale leven na corona steeds meer wordt opgepakt. Er worden volgens hem niet alleen meer coronapatiënten opgenomen, maar ook bijvoorbeeld weer meer slachtoffers van ongevallen of mensen die een hartaanval hebben gehad.

Schalij pleitte er bij de regionale Omroep West voor "om het hoofd erbij te houden, weer mondkapjes te gebruiken, thuis te werken en 1,5 meter afstand te houden. Als je dat samen doet, dan ben je er al."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden