Clicky

 
Transport Online - Bluekens EV eerste BYD-dealer voor eTrucks in Nederland

Bluekens EV eerste BYD-dealer voor eTrucks in Nederland

Bluekens EV eerste BYD-dealer voor eTrucks in Nederland
25-10-2021 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Met de aanstelling van Bluekens EV als eerste dealer voor verkoop en aftersales in Nederland voor zijn volledig elektrische eTrucks en eVans tot 12 ton, heeft BYD een volgende en belangrijke stap gezet naar duurzaam emissievrij transport in Europa.

Bluekens EV is onderdeel van de Bluekens Group, een bekende dealer van diverse vrachtwagenmerken. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid servicenetwerk door heel Nederland. Bluekens is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1823 en sinds de jaren vijftig is het succesvol in het verkopen en onderhouden van vrachtwagens. Bluekens EV zal verantwoordelijk zijn voor alle verkoop- en aftersalesactiviteiten van BYD voor vrachtwagens en lichte bedrijfswagens. Het bedrijf zal zich volgens hun 360-gradenaanpak daarbij richten op diensten met toegevoegde waarde, zoals laadoplossingen, wagenparkbeheer en complete leaseoplossingen en dan met name voor klanten in het westen, midden van Nederland en delen van Zuid-Nederland.

BYD ETM6 eTruck

Meer dan welke andere fabrikant van elektrische voertuigen ter wereld is BYD in staat om een ​​‘puur elektrische’ transport- of vervoersoplossing te bieden. BYD heeft 26 jaar ervaring in R&D, productie en het toepassen van batterijen, waardoor het uitgebreide kennis heeft van de technologie en de werking van elektrische voertuigen.

BYD is een toonaangevende leverancier van elektrische bussen in heel Europa met meer dan 2.000 geleverde of bestelde elektrische bussen. Bovendien is de range elektrische vorkheftrucks van BYD verkrijgbaar in meer dan 11 landen bij 50 gespecialiseerde dealers die uitgebreide after-sales en service garanderen.

“BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, General Manager van Bluekens EV. “De onderscheidende bestelwagens en vrachtwagens, zoals bijvoorbeeld de 7,5T BYD ETM6, zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners. De batterijtechnologie van BYD heeft zich in de afgelopen jaren al bewezen. We zijn er trots op dat we de eerste partner van BYD eTrucks in Nederland zijn.”

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe zegt: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Bluekens EV te starten voor de verkoop- en aftersalesdiensten van BYD eTrucks en eVans in Nederland. Wij geloven dat de innovatieve EV-technologie van BYD in combinatie met de ervaring en servicedekking van Bluekens aantrekkelijk zal zijn voor onze Nederlandse klanten. We hebben voor Bluekens EV gekozen vanwege hun jarenlange ervaring op het gebied van aftersales en technische capaciteiten. We zullen met hen samenwerken om ons gezamenlijke klanttevredenheidsdoel te bereiken door middel van uitstekende aftersales-services, en we kijken ernaar uit om de markt voor emissievrije eTrucks in Nederland te laten groeien.”

BYD ETP3 eVan

Met de mogelijkheid tot snel laden, een groot bereik en een lage Total Cost of Ownership (TCO) zijn de bestelwagens en vrachtwagens van BYD het resultaat van een innovatief, op technologie gebaseerd ontwikkelingsconcept. BYD heeft met succes een platform van wereldklasse gebouwd voor technologische innovatie, en het aanbod bestelwagens en vrachtwagens profiteert enorm van de bewezen, gepatenteerde BYD-ijzerfosfaatbatterijtechnologie. De elektrische bestelwagens en vrachtwagens van BYD worden elders in de wereld al volop ingezet, waarbij klanten zoals Budweiser in China en Anheuser-Busch in de VS de rijeigenschappen, de bruikbaarheid en de betrouwbaarheid van de voertuigen prijzen. In Nederland zijn Top Delivery Services (TDS) en HAVI Logistics de eerste strategische klanten die sinds kort met 7,5T vrachtwagens rijden.

Bluekens Group en BYD werken sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen, dus de benoeming van Bluekens EV als BYD-verkoop- en servicepartner voor vrachtwagens en bestelwagens is gebaseerd op bewezen synergie en het hebben van de dezelfde kernwaarden.

BYD en Bluekens EV zetten zich in om het aantal elektrische bestelwagens en vrachtwagens op de Nederlandse wegen te vergroten, zodat bedrijven van elke omvang schoon, stil, veilig en efficiënt kunnen werken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions