Clicky

 
Transport Online - A4 weer open na ongeval met vrachtwagen met gevaarlijke stof [+foto's]

A4 weer open na ongeval met vrachtwagen met gevaarlijke stof

A4 weer open na ongeval met vrachtwagen met gevaarlijke stof [+foto's]
25-10-2021 09:09 | Ongevallen | auteur ANP

WOENSDRECHT - [update 13:40 uur] De snelweg A4 is tussen knooppunt Markiezaat in Woensdrecht en de Belgische grens weer vrijgegeven nadat er eerder op de dag een gevaarlijke stof op de weg was gekomen, bevestigt Rijkswaterstaat. De stof kwam rond 07.00 uur op de weg toen twee vrachtwagens op elkaar botsten. Zes uur later was het poeder opgeruimd en was de weg weer vrij voor verkeer.

Door nog onbekende reden botste maandagochtend een vrachtwagen op een stilstaande vrachtwagen. Hierbij werd de laadruimte van de stilstaande wagen opengereten. De wagen vervoerde vijftien grote zakken met het poeder titaniumdioxide, een stof die onder meer in zonnebrandcrème wordt gebruikt. Vijf van deze zakken scheurden open, waardoor de inhoud op de weg kwam.

De stof vormde geen direct gevaar voor de omgeving, maar wel moesten vier mensen in een ambulance worden behandeld omdat ze in aanraking waren gekomen met het poeder. De brandweer kwam ter plaatse om te voorkomen dat het poeder zou wegwaaien. Titaniumdioxide kan bij aanraking prikkende ogen en huidirritatie veroorzaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions