Clicky

 
Transport Online - Preproloog 2021 gaat definitief door in Eersel

Preproloog 2021 gaat definitief door in Eersel

Preproloog 2021 gaat definitief door in Eersel

EERSEL - Preproloog 2021 gaat definitief door. Nadat het demissionaire kabinet vorige maand als enige voorwaarde stelde dat bezoekers van het evenement op Landgoed Duynenwater in Eersel moeten beschikken over een geldige coronapas, zijn de laatste weken ook andere plooien gladgestreken. Op zaterdag 20 november worden diverse deelnemers verwelkomd voor de officieuze uitzwaaidag van Nederlandse en Belgische deelnemers aan Dakar Rally 2022 en Africa Eco Race 2022. Daarnaast geven ook diverse equipes die onlangs deelnamen aan de Morocco Desert Challenge, acte de présence.

"Dat er behoefte is aan de Preproloog blijkt wel uit de vele vragen die wij de afgelopen tijd hebben ontvangen van zowel bezoekers als deelnemers aan eerdere edities", zegt organisator William Zweerts de Jong. "Daarom zijn we ontzettend verheugd dat we, mede door de inspanningen van onze sponsors en suppliers én de gemeente Eersel, nu kunnen aankondigen dat Preproloog 2021 definitief doorgaat."

De Rooy Dubbelkop

De telefoon van Zweerts de Jong staat de afgelopen weken roodgloeiend. "Achter de schermen zijn we druk bezig het deelnemersveld in kaart te brengen, maar we kunnen alvast verklappen dat vrijwel iedereen er weer bij is. Daarnaast zijn we heel blij met de grote opkomst van Dakar Classics. Team De Rooy heeft speciaal hiervoor de dubbelkop weer opnieuw opgebouwd. Het is de bedoeling dat ze hiermee deelnemen aan Dakar Classic 2022, maar voor die tijd komt de dubbelkop nog naar ons evenement. Ook andere 'classic' Dakar voertuigen geven act de presence, net als natuurlijk ook weer het nodige materieel van Defensie."

Spektakel gegarandeerd

De verhuizing van de Preproloog naar Eersel in 2019 was een groot succes. Naast een goed overzichtelijke baan van maar liefst twee kilometer lang, is het ook nog mogelijk om meerdere deelnemers tegelijk de baan in te sturen. "Net als tijdens Preproloog 2019 lijkt spektakel daarmee gegarandeerd", besluit Zweerts de Jong.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden