Clicky

 
Transport Online - Max Verstappen wint GP van de Verenigde Staten en verstevigt leiding in WK

Max Verstappen wint GP van de Verenigde Staten en verstevigt leiding in WK

Max Verstappen wint GP van de Verenigde Staten en verstevigt leiding in WK
24-10-2021 22:59 | Sport | auteur ANP

AUSTIN - Max Verstappen heeft de Grote Prijs van de Verenigde Staten gewonnen en daarmee zijn leidende positie in het WK-klassement verstevigd. De Nederlandse Formule 1-coureur wist zijn rivaal Lewis Hamilton in een spannend gevecht op het Circuit of The Americas in Austin (Texas) achter zich te houden. Verstappen, die voor het eerst zegevierde op Amerikaanse bodem, staat nu 12 punten voor op de Mercedes-coureur.

Hamilton eindigde vlak achter Verstappen als tweede en pakte een extra WK-punt omdat hij de snelste raceronde neerzette. Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, kwam op gepaste afstand van de twee titelrivalen als derde over de finish. Het seizoen telt nog vijf grands prix. Over twee weken gaat de titelstrijd verder in de Grote Prijs van Mexico.

Verstappen vertrok van poleposition, maar werd bij de start gepasseerd door Hamilton. De Brit kwam goed weg, zat in de eerste bocht aan de binnenkant en wist zo de leiding te nemen. Verstappen kon het tempo van de Mercedes-coureur volgen, maar een aanval doen zat er niet in. De Nederlander besloot daarom al na tien rondes als eerste naar binnen te gaan voor nieuwe banden. De zogeheten 'undercut' van Red Bull bleek een geslaagde tactische keuze, want toen Hamilton drie rondes later naar binnen ging, nam Verstappen de leiding over. De WK-leider lag op dat moment ineens 5,5 seconden voor op zijn grote rivaal.

Achtste overwinning

Hamilton kwam ronde voor ronde dichterbij en dus besloot Verstappen na 30 van de 56 rondes opnieuw als eerste de pits in te duiken voor nieuwe banden. Hij viel even terug naar de derde plaats, achter Hamilton en zijn teamgenoot Sergio Pérez, die de tweede plek al snel overgaf aan Verstappen. Hamilton maakte na 37 rondes zijn tweede pitsstop en zo kwam Verstappen opnieuw aan de leiding, nu met bijna 9 seconden voorsprong.

De zevenvoudig wereldkampioen bleek op zijn derde set banden opnieuw sneller dan de Nederlander en verkleinde in gestaag tempo zijn achterstand. Vijf rondes voor het einde sloot hij weer aan bij Verstappen. Het duurde tot de voorlaatste ronde voor Hamilton voor het eerst binnen de zogeheten DRS-zone kwam, wat betekende dat hij op bepaalde plekken op het circuit extra snelheid kon genereren. Het lukte de Brit echter niet om een ultieme aanval te plaatsen. Verstappen zorgde er in de laatste ronde voor dat Hamilton op afstand bleef en behaalde zo zijn achtste overwinning van het jaar.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden