Clicky


 


Hengelo verleent noodopvang aan 100 vluchtelingen

Hengelo verleent noodopvang aan 100 vluchtelingen
24-10-2021 15:55 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - In Hengelo worden vanaf zondag met spoed zo'n honderd vluchtelingen opgevangen, meldt de Overijsselse gemeente. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft toestemming gekregen om het Hazemeijer-complex, waar tot voor kort een vaccinatielocatie van de GGD zat, in te richten voor noodopvang.

Met de opvangplek geeft de gemeente gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde en het demissionaire kabinet om het azc in het Groningse Ter Apel te helpen met de opvang van asielzoekers. Daar sliepen tot voor kort 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er maar plaats was voor 275.

Vanaf de aanmelding in Groningen moeten asielzoekers worden doorgeplaatst naar andere centra in het land, maar door een gebrek aan plekken en het woningtekort in Nederland, waardoor er te weinig woningen zijn voor onder meer statushouders, stokt die doorstroom. Om te voorkomen dat mensen in tenten opgevangen moeten worden, is aan burgemeesters gevraagd noodopvangplekken te creëren. Nog dit weekend wil het kabinet duizend opvangplekken realiseren.

Vier weken

Zaterdag gaf de Zeeuwse gemeente Middelburg al aan in totaal zo'n 250 vluchtelingen noodopvang te bieden, waarvan zondag de eerste honderd welkom zijn. Ook verschillende andere gemeenten lieten weten plekken te creëren, waaronder Emmen met 150 plekken in een voormalig hotel. Ook door andere Drentse gemeenten wordt gezocht naar opvangplekken.

De vluchtelingen kunnen in ieder geval vier weken op de locatie in Hengelo blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions