Clicky

 
Transport Online - Containerschip MV Zim Kingston al dagen in brand voor Canadese kust [+foto's&video]

Containerschip MV Zim Kingston al dagen in brand voor Canadese kust

Containerschip MV Zim Kingston al dagen in brand voor Canadese kust [+foto's&video]
24-10-2021 10:13 | Incidenten | auteur ANP/DPA/RTR

SAN FRANCISCO - Voor de westkust van Canada woedt al dagenlang brand op een containerschip waarbij giftige gassen vrijkomen. De brand begon eerder deze week in zes containers en is zaterdagavond (lokale tijd) nog altijd niet onder controle. Inmiddels zijn zeker veertig containers van het schip gevallen. Enkele containers drijven nog in de nabijheid van het schip.

Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers. Van de 21 bemanningsleden zijn er 16 in veiligheid gebracht. De overigen blijven op het schip, meldt de Canadese kustwacht. Andere bronnen melden dat er nog elf mensen aan boord zouden zijn.

In een deel van de containers zit ruim 50 ton chemische producten die gebruikt worden in de mijnbouw. De stoffen zouden schadelijk zijn voor het milieu en gevaarlijk voor mensen.

Het schip, de MV Zim Kingston, kwam in de problemen door onstuimig weer. Het vaartuig, dat vaart onder Maltese vlag, ligt voor anker bij de ingang van de Straat van Juan de Fuca, de zeeroute die leidt naar de havens van het Canadese Vancouver en het Amerikaanse Seattle.

Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld met een straal van anderhalve kilometer. De Canadese en Amerikaanse kustwacht werken samen om de situatie onder controle te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions