Clicky


Noodopvang voor zo'n honderd vluchtelingen in Middelburg

Noodopvang voor zo'n honderd vluchtelingen in Middelburg
23-10-2021 23:22 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - Middelburg gaat vanaf zondag zo'n honderd vluchtelingen opvangen, meldt de gemeente. Evenementenlocatie Studio A58 zal door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ingericht worden voor noodopvang. Eind volgende week is er op de locatie plek voor nog eens honderd tot 150 personen.

Met de opvangplek geeft de Zeeuwse gemeente gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde (Ter Apel) en het demissionaire kabinet om het azc in het Groningse Ter Apel te helpen met de opvang van asielzoekers. Daar sliepen afgelopen week 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er plaats was voor 275. Vanaf de aanmelding in Groningen moeten asielzoekers worden doorgeplaatst naar andere centra in het land, maar door een gebrek aan plekken stokt die doorstroom. Om te voorkomen dat mensen in tenten opgevangen moeten worden, is aan burgemeesters gevraagd noodopvangplekken te creëren. Nog dit weekend wil het kabinet duizend opvangplekken realiseren.

De gemeente Middelburg noemt de mogelijke opvang in tenten vanwege de hoge nood in Nederland "niet menselijk en wenselijk. Zeker niet met oog op de herfst en de winter die in aantocht is." De gemeente ziet het als plicht mee te werken aan de opvang, Middelburg verzorgde een aantal jaren geleden ook noodopvang.

De opvang in Middelburg, gelegen langs de A58, is in eerste instantie voor de periode van een half jaar. Daarna kan opnieuw met een half jaar verlengd worden. De Veiligheidsregio Zeeland neemt de eerste organisatie op zich, later wordt de opvang overgedragen aan het COA.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions