Clicky


Rapper Murda terug in Nederland na strafeis in Turkije

Rapper Murda terug in Nederland na strafeis in Turkije
23-10-2021 14:45 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlands-Turkse rapper Murda, tegen wie de openbaar aanklager in Turkije een celstraf heeft geëist, is zaterdagmiddag aangekomen in Nederland. Zijn management laat aan het ANP weten dat hij is geland vanuit Turkije nadat vrijdag zijn uitreisverbod was komen te vervallen.

De 37-jarige rapper werd afgelopen zaterdag aangehouden op de luchthaven van Istanbul omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten, omdat die tot het gebruik van cannabis zouden aansporen. Murda, die eigenlijk Önder Doğan heet, moest daarop een nacht in de cel doorbrengen en mocht het land niet verlaten ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort heeft.

Donderdag werd bekend dat het Turkse Openbaar Ministerie vijf tot tien jaar cel tegen de rapper eist. Hoewel de zaak nog moet voorkomen, bepaalde een rechter een dag later dat hij terug naar huis mocht vliegen. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet duidelijk.

Murda is erg populair in Turkije, maar scoorde ook in Nederland hits met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. In 2019 stond hij samen met Priceless en Frenna bovenaan de Single Top 100 met het liedje Rompe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions