Clicky


Vijfde dag op rij recordaantal Russische coronadoden

Vijfde dag op rij recordaantal Russische coronadoden
23-10-2021 12:14 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

MOSKOU - Voor de vijfde achtereenvolgende dag hebben de Russische gezondheidsautoriteiten een recordaantal doden als gevolg van Covid-19 gemeld. Het aantal bedroeg zaterdag 1075 slachtoffers en er zijn in de afgelopen 24 uur tevens ruim 37.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De hele week al ligt het aantal coronadoden boven de duizend per dag, reden waarom in Moskou op 28 oktober weer een lockdown wordt ingevoerd. Alle niet-essentiële winkels, cafés en restaurants moeten dicht, behalve zaken waar basisbehoeften worden verkocht zoals supermarkten en apotheken. Woensdag kwam president Vladimir Poetin al met een nationale maatregel. Hij bepaalde dat mensen vanaf 30 oktober een week lang niet naar hun werk moeten gaan en drong er bij regionale leiders op aan indien nodig zelf plaatselijke maatregelen te treffen.

Het officiële dodental wegens Covid-19 ligt inmiddels op 229.528, waarmee Rusland het meest getroffen land van Europa is. Maar het statistiekbureau Rosstat ging eind augustus al uit van meer dan 400.000 doden.

Ondanks het ontwikkelen van een eigen vaccin, Spoetnik-V, is slechts een derde van de Russische bevolking ingeënt tegen het coronavirus. Die vaccinatiegraad behoort tot de laagste in Europa. Vooral onder ongevaccineerde 60-plussers slaat het virus toe; 86 procent van de coronadoden komt uit deze leeftijdsgroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions