Clicky


 


Huisarts in Staphorst: ik geef mensen stiekem coronavaccin

Huisarts in Staphorst: ik geef mensen stiekem coronavaccin
23-10-2021 10:09 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Een huisarts in Staphorst zegt in de Volkskrant dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hen "stiekem het vaccin te geven". Volgens hem is in de Bijbelvaste Overijsselse gemeente het taboe op vaccineren nog altijd erg groot. "Ik heb patiënten die zich wel willen laten prikken, maar doodsbang zijn voor het oordeel van de gemeenschap. Daarom ga ik binnenkort bij hen thuis langs om hen stiekem het vaccin te geven", zegt Reza Pezeshki Nia in de krant.

De huisarts zegt te hebben gehoord dat het veertig jaar geleden tijdens de polio-epidemie niet veel anders ging. "Overigens vertelde een oudere patiënt dat Staphorsters tijdens de polio-epidemie al naar andere dorpen gingen om zich in het geheim te laten prikken. Wat dat betreft is hier in veertig jaar tijd weinig veranderd."

Hij probeert patiënten die zich liever niet laten inenten, over te halen met een verwijzing naar een verhaal uit de Bijbel over Jezus die door de duivel wordt uitgedaagd van een tempel te springen. Jezus werpt dan tegen dat je God niet op de proef mag stellen. "Sommigen van mijn patiënten laten zich hierdoor overtuigen, maar de meesten niet. Die weten zeker dat het vaccin door de duivel is uitgevonden", aldus Pezeshki Nia tegen de Volkskrant. "Maar hoe ze ook reageren: ik laat iedereen in zijn waarde."

56 procent

De vaccinatiegraad in Staphorst is 56 procent. Landelijk is het bijna 83 procent. Het dorp kent een hoog aantal besmettingen.

Het nabijgelegen Isala Ziekenhuis in Zwolle sloeg onlangs alarm om het grote aantal coronapatiënten dat zich daar aandient. Daardoor moeten inhaaloperaties van anderen worden afgeblazen. Een woordvoerster zei eerder tegen de Volkskrant dat de helft van de Covidpatiënten in het Isala uit Staphorst komt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats