Clicky

 
Transport Online - Politie pakt op A4 verdachte Roemeen op voor ruim twintig winkeldiefstallen

Politie pakt op A4 verdachte Roemeen op voor ruim twintig winkeldiefstallen

Politie pakt op A4 verdachte Roemeen op voor ruim twintig winkeldiefstallen
22-10-2021 16:33 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagmiddag op de A4 ter hoogte van Schiphol een 25-jarige man uit Roemenië met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstallen bij meer dan twintig drogisterijen verspreid over Nederland.

Bij een controle van een voertuig werd de bestuurder, die al eens eerder is aangehouden voor winkeldiefstal, herkend door een politiemedewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. In het voertuig is een geprepareerde tas aangetroffen. Zulke tassen worden vaak gebruikt om de beveiligingspoortjes in winkels niet te laten alarmeren, meldt de politie.

Het lijk erop dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan ‘mobiel banditisme’. De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.  De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor rondtrekkende internationale dadergroepen die, in wisselende samenstelling, verschillende vormen van vermogenscriminaliteit plegen zoals diefstallen, inbraken, overvallen en oplichting. Om onder de radar te blijven verwisselen ze veelvuldig van voertuig. Ze maken daarom veel gebruik van huurvoertuigen en verblijven op vakantieparken.

De man zit vast voor verhoor en de politie doet verder onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions