Clicky

 
Transport Online - Olifant doodt stroper in Kruger National Park in Zuid-Afrika

Olifant doodt stroper in Kruger National Park in Zuid-Afrika

Olifant doodt stroper in Kruger National Park in Zuid-Afrika
22-10-2021 15:00 | Buitenland | auteur ANP/AFP

KAAPSTAD - Een olifant heeft een stroper doodgetrapt in het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het verminkte lichaam werd ontdekt tijdens een patrouille tegen stroperij.

De rest van de groep stropers maakte zich uit de voeten, aldus een woordvoerder van het park. Zij lieten de vertrapte man achter. Diens mobiele telefoon bleef gespaard en is aan de politie gegeven om te helpen bij het opsporen van de gevluchte stropers.

Vorig jaar werd een stroper in Kruger door leeuwen gedood. De handlangers van dat slachtoffer belden een noodnummer om hem als vermist op te geven. De leeuwen lieten alleen het hoofd van de man over, dat drie dagen later werd gevonden.

Kruger gaat gebukt onder stroperij, met name van neushoorns. Het park meldde eerder dit jaar dat de neushoornpopulatie het afgelopen decennium met 70 procent is gedaald tot onder de 4000. Het park is er de laatste twee jaar steeds beter in geslaagd deze criminaliteit aan te pakken, met nieuwe technologieën en meer patrouilles. Die hebben geholpen verdachten te arresteren voordat ze toeslaan. Reisbeperkingen door corona hebben het park ook een adempauze gegeven. Het aantal gestroopte dieren is tot nu toe 37 procent minder vergeleken met vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions