Clicky


Kubota en Broekman Logistics versterken samenwerking met nieuw state-of-the-art magazijn in Weert

Kubota en Broekman Logistics versterken samenwerking met nieuw state-of-the-art magazijn in Weert
22-10-2021 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Kubota en Broekman Logistics zijn al meer dan 15 jaar succesvolle partners en hebben deze samenwerking onlangs versterkt met een gloednieuwe, nog te bouwen locatie in Weert, Nederland.

Logistics en Kubota startten hun samenwerking in 2005 met een Europees Distributie Centrum (EDC) in Born. Het EDC is in 2009 uitgebreid met Value Added Services en vormt nu in 2021 een logistieke campus van circa 40.000 m² voor Kubota's bouwmachines divisie. Het partnerschap tussen Kubota en Broekman Logistics wordt verder versterkt door de opening van het nieuw gebouwde magazijn in Weert, Nederland.

Het 62.000 m² state-of-the-art magazijn in Weert zal dienen als een hub voor Kubota's pan-Europese activiteiten en de verhuizing vanuit Born zal naar verwachting binnen twaalf maanden plaatsvinden. In deze faciliteit zal Broekman Logistics de opslag, assemblage services en ook de uitgaande logistiek voor de Kubota Construction Machinery in heel Europa gaan exploiteren.

Ron Kuijpers, Director Business Development van Broekman Logistics: "Na opeenvolgende jaren van groei was het tijd voor Kubota en Broekman Logistics om onze samenwerking te intensiveren door Kubota te voorzien van een state-of-the-art warehouse, samen met onze partner voor vastgoed, Heylen Warehouses. We zijn erg enthousiast over de huidige samenwerking met Kubota en kijken ernaar uit dit voort te zetten met het nieuwe warehouse in Weert".

De opzet van het nieuwe magazijn in Weert zal verdere efficiëntie creëren in de voortdurende verbeteringen van de activiteiten die nu al vele jaren plaatsvinden. De nieuwe opzet zal leiden tot een geoptimaliseerde lay-out van de logistieke en assemblage activiteiten, verkorting van de doorlooptijden en het faciliteren van toekomstige groei voor Kubota. Bovendien zal het bijdragen aan zowel Kubota's als Broekman Logistics's doelstellingen in het leveren van duurzame operaties en diensten.

Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses: "Wij zijn zeer enthousiast over de hernieuwde samenwerking met Broekman Logistics, waarbij we voortbouwen op eerdere succesvolle projecten die we samen hebben geëxploiteerd. Naast de goede samenwerking met Broekman Logistics zijn wij er trots op dat een gerenommeerd wereldmerk als Kubota heeft gekozen voor een hoogwaardige warehouse investering van Heylen Warehouses. Het project Logistic Mill 21 te Weert combineert het state-of-the-art warehouse, voorzien van alle moderne technische eisen, met een unieke landschappelijke inpassing. In samenwerking met landschapsarchitect MTD wordt een binnentuin van 6.000 m² aangelegd om de klimaatadaptatie te bevorderen"

Mikio Taguchi, President van Kubota Baumaschinen GmbH en Executive Vice President van de Business Unit CE Europe bij Kubota Holdings Europe BV, zei: "De verhuizing naar een nieuw distributiecentrum in Nederland is een grote stap voorwaarts voor Kubota. Deze uitbreiding betekent een aanzienlijke investering van de bedrijfsactiviteiten en zal ons niet alleen helpen om ons huidige aanbod van diensten verder te verbeteren, maar ook om de tevredenheid van dealers, distributeurs en uiteindelijk, eindklanten te verhogen. "