Clicky


Acteur Alec Baldwin schiet cameraregisseur dood met vuurwapen filmset

Acteur Alec Baldwin schiet cameraregisseur dood met vuurwapen filmset
22-10-2021 08:47 | Showbizz | auteur ANP/AFP

SANTA FE - Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op de filmset waar de western Rust werd opgenomen. De 42-jarige cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen. De 48-jarige regisseur Joel Souza is volgens de politiechef van Santa Fe met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.

Het zou gaan om een rekwisiet dat werd gebruikt in de western die zich in de 19e eeuw afspeelt. De 63-jarige Baldwin is naast acteur ook coproducent van de film. Er had met losse flodders geschoten moeten worden. "Uit onze eerste bevindingen blijkt dat een scene gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen, rechercheurs doen onderzoek naar wat er precies is afgeschoten", schrijft de korpschef.

Het ongeluk gebeurde tijdens opnames in de Amerikaanse staat New Mexico. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Het onderzoek naar het ongeluk is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. De western gaat over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat.

Er zijn strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, maar er zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd. Het bekendste incident is dat met Brandon Lee, de zoon van vechtsportlegende Bruce Lee, die in 1993 stierf tijdens het filmen van The Crow toen hij werd neergeschoten door een pistool dat met losse flodders geladen had moeten zijn.

Baldwin plaatste enkele uren voor het ongeluk nog een foto op Instagram, waar te zien was dat hij op de set aanwezig was. De acteur is al sinds de jaren tachtig in films en op tv te zien. Hij werd bekend door spraakmakende films zoals The Hunt for Red October en twee verschillende Mission Impossible-films. Zijn parodie op voormalig president Donald Trump bij Saturday Night Live leverde hem vorig jaar veel nieuwe fans op.