Clicky

 
Transport Online - Turks OM eist tot tien jaar celstraf tegen rapper Murda

Turks OM eist tot tien jaar celstraf tegen rapper Murda

Turks OM eist tot tien jaar celstraf tegen rapper Murda
21-10-2021 23:09 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Het Turkse Openbaar Ministerie heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen de Nederlandse rapper Murda. De 37-jarige artiest zou in zijn songteksten drugsgebruik hebben aangemoedigd, meldden Turkse media. Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard, moet Murda ergens in de komende dagen voor de rechter verschijnen.

Murda, de artiestennaam van Önder Doğan, werd afgelopen week opgepakt door de Turkse autoriteiten, nadat hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen. Daar zou hij zaterdag een concert geven. Bij aankomst werd hij op het vliegveld staande gehouden, omdat er een onderzoek gestart was naar zijn songteksten. Het zou onder meer gaan om de teksten in Duman en Eh Baba, twee Turkse nummers van Murda.

Maandag leek de zaak met een sisser te zijn afgelopen. Murda werd vrijgelaten en zijn manager stelde dat het onderzoek "in principe" gestaakt zou zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten in contact te staan met de rapper. "Hij krijgt consulaire bijstand", stelt een woordvoerder. "Het is aan een advocaat om juridische bijstand te verlenen."

De Turks-Nederlandse Murda is enorm populair in Turkije. "Hij kan daar niet eens normaal over straat", zei zijn manager eerder tegen het ANP. De 37-jarige artiest werd in Nederland populair met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. In 2019 scoorde hij een nummer 1-hit in de Single Top 100 met Rompe, een samenwerking met Priceless en Frenna. Murda werkte ook samen met namen als Ronnie Flex, Sevn Alias, Jonna Fraser, Bizzey en Kraantje Pappie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions