Clicky

 
Transport Online - Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar hulp bij zelfdoding

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar hulp bij zelfdoding

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar hulp bij zelfdoding
21-10-2021 16:46 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - In juli werd een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen. In hetzelfde onderzoek zijn deze week opnieuw twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat om een 72-jarige vrouw uit Amersfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch, meldt het Openbaar Ministerie.

De vrouw werd maandag 18 oktober aangehouden en wordt onder meer verdacht van het handelen in een medicijn dat braakneigingen vermindert. Het middel mag uitsluitend worden uitgegeven door artsen en apothekers. Ook wordt de vrouw verdacht van strafbare hulp bij zelfdoding. Aan hoeveel personen precies zij deze middelen heeft verstrekt, wordt verder onderzocht. De vrouw is lid van de Coöperatie Laatste Wil (CLW) EN zou hebben samengewerkt met de man die in juli werd aangehouden. Bij hem zou ze ook middelen hebben afgenomen, waaronder het potentieel dodelijke natriumazide.

De vrouw uit Amersfoort is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde dat de verdachte nog tien dagen langer vast blijft zitten.

Op dinsdag 19 oktober werd in het onderzoek ook een 78-jarige Bosschenaar aangehouden. Ook hij is lid van de CLW. Mogelijk heeft ook hij middelen afgenomen, maar verder onderzoek is noodzakelijk om meer duidelijkheid te krijgen over zijn precieze rol in de zaak. De man blijft verdachte en is na verhoor heengezonden.

Het onderzoek is nog in volle gang. Onder meer wordt administratie van de verdachten bekeken, om te achterhalen aan wie de middelen zijn verstrekt en om te onderzoeken of het tot suïcides heeft geleid. De Eindhovenaar staat op 27 oktober voor de rechter in een pro-formazitting. Dan wordt meer bekend over de stand van het onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions