Clicky


 


Jongen (15) verdacht van duwen slachtoffer tramincident Den Haag

Jongen (15) verdacht van duwen slachtoffer tramincident Den Haag
21-10-2021 16:38 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 15-jarige en een 18 jarige Hagenaar die waren aangehouden in verband met het tramincident in Ypenburg van maandag 18 oktober jongstleden, zijn sinds donderdagmiddag weer vrij. Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel van een overtreding, namelijk ‘het verlaten van een hulpbehoevende’. Een derde aangehouden persoon, een 15-jarige Hagenaar, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van ‘doodslag’.

Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht. Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard. Juridisch gezegd had de jongen volgens het OM ‘voorwaardelijke opzet’ op de dood van de man. Dit is de voorlopige verdenking.

Het OM vindt dat het voorarrest van de 15-jarige verlengd moet worden. In het belang van het onderzoek en vanwege de geschokte rechtsorde. De rechter-commissaris zal daarover besluiten. De beslissing van de rechter-commissaris zal het OM morgen aan het einde van de middag bekend maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions