Clicky

 
Transport Online - North Sea Port maakt coronaverlies gedurende eerste negen maanden stap voor stap goed

North Sea Port maakt coronaverlies gedurende eerste negen maanden stap voor stap goed

North Sea Port maakt coronaverlies gedurende eerste negen maanden stap voor stap goed
21-10-2021 11:53 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

TERNEUZEN - Voor de eerste negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port een goederenoverslag via zeevaart van 51,3 miljoen ton. Dit is 9 procent meer dan in dezelfde periode in 2020.

In 2020 had North Sea Port voor de eerste negen maanden - middenin de coronacrisis - nog af te rekeningen met een daling van 13 procent voor de goederenoverslag via zeevaart in vergelijking met het jaar ervoor. Voor de eerste negen maanden van dit jaar 2021 wordt een hele kentering opgetekend: de goederenoverslag via zeevaart nam toe met 9 procent.

Droge bulk in de lift

De overslag via zeevaart steeg met 4,2 miljoen ton (+9 procent) in vergelijking met de eerste negen maanden van 2020. Bijna 3 miljoen ton (+12 procent) van deze toename zit bij de droge bulk waar zowat alle producten in de lift zitten (granen, kolen, ijzererts, cement). North Sea Port is dan ook een bulkhaven.

De vloeibare bulk (zoals petroleum en chemische producten) komt op 12,9 miljoen ton, een stijging van 6,2 procent en. Ro/ro komt uit op 2,6 miljoen ton (+40,3 procent). Breakbulk daalt (-1,2 procent, tot op 7 miljoen ton), net zoals containers (-5,2 procent, tot op 1,8 miljoen ton).

Hiermee valt de overslag via zeevaart gedurende de eerste negen maanden positiever uit dan geraamd. Als de goederenoverslag aan dit tempo blijft toenemen, komt North Sea Port eind volgend jaar uit op eenzelfde niveau als het record van 2019.

Binnenvaart

Ook de overslag via binnenvaart ging erop vooruit en kwam op 44 miljoen ton (+7,9 procent). De stijging doet zich voor binnen alle cargotypes. Enkel bij de overslag van containers was er een daling te zien (-34 procent).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden