Clicky

 
Transport Online - Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij

Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij

Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij
20-10-2021 19:10 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De komende dagen komen er in totaal 500 opvangplekken voor asielzoekers bij, zegt demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er 200 plaatsen bij in Almere, en vrijdag 300 in Gorinchem.

Er zijn te weinig opvangplekken voor asielzoekers momenteel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) waarschuwde dat de opvang in Ter Apel "niet meer verantwoord" was. Er zaten in de nachtopvang 750 mensen, terwijl er plaats is voor 275.

De extra 500 plekken van de komende dagen, gaan het acute probleem in Ter Apel niet direct oplossen. Daarvoor is het probleem daar te groot. Volgens de staatssecretaris geeft het wel "verlichting" en is er meer zicht op extra opvangplekken vanaf 1 november. In de tussentijd wordt "keihard" gewerkt om te zorgen dat meer mensen opvang krijgen.

Woensdagavond bezoekt de staatssecretaris de gemeenteraad van Westerwolde, waar Ter Apel ligt. De raad is boos op de bewindsvrouw, omdat zij misbruik zou maken van de gastvrijheid van Westerwolde. Broekers-Knol bespreekt met de raad hoe de aantallen in de opvang weer te normaliseren. "Want dit kan gewoon niet."

De staatssecretaris denkt dat de asielinstroom "de komende tijd" zal stabiliseren of zelfs minder groot wordt. Maar volgens haar is het "in een kristallen bol" kijken. "Ik kan het niet overzien."

Het Veiligheidsberaad, bestaande uit de burgemeesters die voorzitter zijn van de 25 veiligheidsregio's, heeft eerder deze week toegezegd met meer locaties te komen voor asielopvang. In de komende weken zou het gaan om nog eens 1500 plekken, zei de Nijmeegse burgemeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden