Clicky


Drie aanhoudingen na achtervolging en rammen politieauto's

Drie aanhoudingen na achtervolging en rammen politieauto's
20-10-2021 17:06 | Binnenland | auteur Redactie

WAALRE - De politie heeft woensdag drie mannen uit Eindhoven aangehouden nadat zij waren gevlucht voor de politie. Het voertuig waarin het drietal zat negeerde in Oisterwijk een stopteken en kwam na een lange achtervolging in Waalre tot stilstand. Tijdens de achtervolging zijn diverse politieauto’s geramd.

De automobilist negeerde rond 03:15 uur in Oisterwijk een stopteken en rijdt met hoge snelheid weg in de richting van Haaren. Diverse politieauto’s gaan hierop direct in de achtervolging. Het vluchtvoertuig rijdt met gevaarlijk hoge snelheid via Boxtel en Esch naar de A2 in de richting van Eindhoven. Op de A2 proberen politiemensen meerdere keren het voertuig te laten stoppen, echter geeft het voertuig hier geen gehoor aan en rijdt met ontzettend gevaarlijk rijgedrag en hoge snelheid rakelings langs diverse politievoertuigen verder, meldt de politie.

Op de Williebroduslaan in Waalre wordt nogmaals gepoogd het voertuig te laten stoppen. Er wordt een wegblokkade opzet. Het voertuig stopt wederom niet en ramt diverse politieauto’s. Door de flinke klap, die verkeerd had kunnen aflopen, klappen zowel de airbags in het vluchtvoertuig als in de politieauto’s uit. Het vluchtvoertuig komt na de klap tot stilstand en de inzittenden proberen opnieuw te vluchten. Politiemensen gaan achter de inzittende aan en mede dankzij een politiehond zijn de drie mannen van 17, 20, en 27 jaar uit Eindhoven aangehouden.