Clicky

 
Transport Online - 38.000 m2 nieuwbouw voor BF Global Warehouse B.V. in Venlo

38.000 m2 nieuwbouw voor BF Global Warehouse B.V. in Venlo

38.000 m2 nieuwbouw voor BF Global Warehouse B.V. in Venlo
20-10-2021 17:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - BF Global Warehouse B.V. onderdeel van de BF Global Group gaat een nieuwbouw van ca. 38.000 m2 in gebruik nemen op Trade port Zuid in Venlo. BF Global Warehouse heeft hiervoor een langjarige overeenkomst gesloten met Next Level uit Eindhoven. Deze nieuwbouw zal op een herontwikkelingslocatie van een voormalige metaalgieterij van 62.000 m2 aan de Witveldweg in Belfeld (Venlo) worden gerealiseerd. Deze “brownfield” locatie wordt “future proof” gemaakt om de groeiambitie van BF Global Warehouse te kunnen realiseren.

Het gebouw zal worden gebruikt om de verdere groei van de warehouse en e-commerce activiteiten binnen de BF Global Group te faciliteren. De BF Global Group bestaat naast BF Global Warehouse B.V. uit BF Global Logistics en BF Global Freight Plus De BF Global Group biedt haar klanten een logistiek totaalconcept aan, waaronder lucht- en zeevracht, wegtransport, warehousing en distributie en heeft vestigingen in Raamsdonksveer, Waddinxveen, Venlo en Enschede.

BF Global Warehouse B.V. zal het nieuwe logistieke centrum in april volgend jaar in gebruik nemen. Bij het ontwerp is extra veel aandacht besteed aan het vergroten van het comfort en het welzijn van de medewerkers. Het innovatieve gebouw zal enorm bijdragen aan een meer efficiënte en duurzame bedrijfsvoering.

De realisatie van de nieuwbouw is al gestart de nieuwbouw wordt in opdracht van Next Level uit Eindhoven gerealiseerd. Next Level heeft het ontwerp laten maken door architectenbureau Palazzo en gebouw wordt door Wijnen Bouwgroep uit Horst gerealiseerd. BF Global is hierbij geadviseerd door vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

“We zijn erg blij met de realisatie van ons nieuwe logistieke centrum in Venlo. De afgelopen jaren zien wij binnen onze klantenkring een toenemende vraag naar onze warehouse en e-commerce dienstverlening. Onze huidige capaciteit in Venlo is niet meer toereikend om de verdere groei te faciliteren. Daarnaast willen onze dienstverlening verder professionaliseren en dit nieuwe logistiek centrum zal daar zeker toe bijdragen, wij geven onze groei alle ruimte", aldus Roy Hanraets, Director Warehouse operations van BF Global Warehouse.l

“We zijn erg enthousiast om samen met BF Global dit brownfield terrein te herontwikkelen en dit future proof gebouw te realiseren. Zo geven we op een circulaire manier invulling aan een oud en vervallen industrieterrein door het te revitaliseren en een innovatief en duurzaam gebouw te realiseren, waarin we met oog voor welzijn van medewerkers en de directe omgeving een plaats creëren voor de groeiambitie van BF Global”, zegt René Geujen, Director Plan Development van Next Level Development.

“Als gemeente Venlo juichen we de nieuwbouw van BF Global Warehouse van harte toe", zegt Erwin Boom, Wethouder van gemeente Venlo, “Niet alleen omdat het een innovatief bedrijf is, wat zorgt voor meer economische ontwikkeling en werkgelegenheid. Maar bovenal omdat een verouderde bedrijfslocatie in een duurzaam bedrijfsgebouw wordt omgezet. Hiermee is er oog voor economie, maar ook voor duurzaamheid. Ik ben dan ook trots dat dit bedrijf ervoor kiest om in Venlo te blijven!”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden