Clicky

 
Transport Online - Oekraïense chauffeur moet Poolse vrachtwagen laten staan in Denemarken vanwege niet betalen boete

Oekraïense chauffeur moet Poolse vrachtwagen laten staan in Denemarken vanwege niet betalen boete

Oekraïense chauffeur moet Poolse vrachtwagen laten staan in Denemarken vanwege niet betalen boete
20-10-2021 12:17 | Overtredingen | auteur Redactie

MIDDELFART - Een Poolse transporteur moet een nieuwe vrachtwagen vinden nadat een van zijn vrachtwagens in beslag is genomen door de Deense politie. Het transportbedrijf kon een opgelegde boete/borg niet voldoen en daarom is de vrachtwagen in beslag genomen totdat de boete is voldaan.

De Poolse vrachtwagen viel de agenten op doordat het meerdere malen andere vrachtwagens inhaalde. Een tijdens het rijden uitgevoerde snelheidsmeting harder dan 80 km/u rijden en hun maximumsnelheid mag gesteld worden op 90 km/u.

Uit technisch onderzoek bleek dat er met de tachograaf van de vrachtwagen was geknoeid. Door de manipulatie kon de vrachtwagen onder meer een hogere snelheid halen dan toegestaan. Tijdens de controle bleek ook dat de chauffeur een krachtige magneet in zijn kleding had verstopt. Op oudere tachograafsystemen worden magneten gebruikt om zowel de snelheidsbegrenzer als de rijtijdtelling uit te schakelen.

De Poolse vervoerder heeft de beschudlgingen erkend, maar kan de vereiste boete en borg van ongeveer 70.000 Deense Kronen, omgerekend ruim 9400 euro, niet betalen daarom werd de vrachtwagen door de politie in beslag genomen.

Over het lot van de Oekraïense chauffeur wordt pas later beslist tijdens een rechtszitting, waar naast een boete ook een onvoorwaardelijke rijontzegging wordt ingediend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden