Clicky

 
Transport Online - LCPS begint woensdag weer met spreiding van coronapatiënten

LCPS begint woensdag weer met spreiding van coronapatiënten

LCPS begint woensdag weer met spreiding van coronapatiënten
19-10-2021 19:34 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) begint woensdag weer met de landelijke spreiding van coronapatiënten vanwege druk op de ziekenhuizen. Met het ontlasten van de regio's met de meeste coronapatiënten hoopt het LCPS de zorg overal toegankelijk te houden. In totaal liggen dinsdag 617 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis.

Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), verwacht dat het aantal coronpatiënten de komende tijd zal stijgen. "We zien dat in de afgelopen periode de instroom is verdubbeld. De bezetting stijgt nu ook en we verwachten dat die nog door stijgt tot ongeveer 800 Covid-patiënten in totaal op de ic en in de kliniek", zegt Kuipers.

Voorlopig gaat het LCPS alleen patiënten op werkdagen spreiden. Mochten er meer patiënten bijkomen, dan wordt de landelijke spreiding ook in het weekend opgepakt.

Het LCPS meldde maandag dat er 57 nieuwe coronapatiënten waren opgenomen in het ziekenhuis, het hoogste aantal in een etmaal sinds 29 april.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions