Clicky

 
Transport Online - Hunkemöller opent distributiecentrum in Almere in 2023

Hunkemöller opent distributiecentrum in Almere in 2023

Hunkemöller opent distributiecentrum in Almere in 2023
19-10-2021 15:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALMERE - Lingeriemerk Hunkemöller opent in 2023 haar nieuwe distributiecentrum op Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. Op vrijdag 15 oktober is de omgevingsvergunning officieel ingediend bij de gemeente Almere, een grote stap in het proces.

Het gebouw heeft een state of the art architectonisch ontwerp en krijgt een BREEAM certificering (duurzaamheid) gericht op het Excellent certificaat (BRL 2020). De focus ligt op een zo duurzaam mogelijk gebouw dat een laag energieverbruik heeft, weinig onderhoud vergt en waarin duurzame oplossingen worden verwerkt.

Stichtsekant is een strategisch gekozen locatie langs de A27 en op slechts 30 minuten afstand van zowel Utrecht als Amsterdam/Schiphol, dicht bij een container- en binnenvaartterminal en gemakkelijk te bereiken.

De verhuizing is onderdeel van de groeiambities van de lingerieketen dat haar huidige DC in Hilversum en de faciliteiten in Bunschoten en Almere is ontgroeid.

“Hunkemöller heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt door zijn omnichannel ecosysteem en heeft de strategische beslissing genomen om een nieuw state of the art Distributie Centrum (DC) in Almere te bouwen, dicht bij de bestaande locatie”, zegt Philip Mountford, CEO van Hunkemöller.

“We kijken er naar uit dit nieuwe DC te ontwikkelen, dat een hoge mate van automatisering zal bevatten om de efficiëntie en snelheid van onze logistiek te verbeteren. Dit nieuwe DC zal ook een aantal belangrijke ondersteunende diensten huisvesten. De faciliteit is op een milieuvriendelijke manier ontworpen met klimaatbeheersing en open ruimtes om extra natuurlijk licht te produceren. Dit is ontworpen door DENC, in samenwerking met DC&I Real Estate, Districon en de gemeente Almere, die dit project enorm hebben gesteund.”

“We zijn verheugd met de komst van het distributiecentrum van Hunkemöller op het Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. Hunkemöller ontwierp een prachtig gebouw, op maat gemaakt voor de prominente locatie langs de A27, met hoge duurzaamheidsambities die perfect aansluiten bij de ambities van Almere. Hunkemöller krijgt in het DC 200 medewerkers in dienst binnen een mooie mix van functies”, zegt Maaike Veeningen, wethouder van de gemeente Almere.

Het nieuwe distributiecentrum van Hunkemöller opent haar deuren in 2023.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden