Clicky

 
Transport Online - Man (39) overleden nadat hij mogelijk voor de tram geduwd is in Den Haag [+foto]

Man (39) overleden nadat hij mogelijk voor de tram geduwd is in Den Haag

Man (39) overleden nadat hij mogelijk voor de tram geduwd is in Den Haag [+foto]
18-10-2021 22:50 | Ongevallen | auteur Redactie

DEN HAAG - [update dinsdag 12:20 uur] Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar het overlijden van een man die op maandagavond door een tram op de Rijswijkse Landingslaan werd aangereden. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden. Inmiddels hebben zich drie verdachten bij de politie gemeld.

Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat er een persoon bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel door een tram was aangereden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldt de politie.

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk sprake was van een misdrijf werd er direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding vaneen officier van justitie samengesteld. De hele nacht hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Ook werden er in de buurt camerabeelden uitgekeken en met getuigen gesproken. Getuigen verklaarden dat er mogelijk drie personen betrokken waren en dat deze na het incident wegliepen in de richting van de Anthony Fokkersingel. Deze drie personen hadden donkerkleurige hoodies aan met opvallende witkleurige letters op hun rug.

In de loop van maandagavond heeft zich een 15-jarige jongen uit Den Haag vrijwillig aan een politiebureau gemeld. Op dinsdagochtend hebben zich nog twee verdachten gemeld, een 15-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De trambestuurder is door medewerkers van het Haags vervoerbedrijf (HTM) opgevangen. Getuigen is slachtofferhulp aangeboden. Andere getuigen of betrokkenen die gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen zich melden aan het politiebureau Leidschenveen- Ypenburg.

Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die mogelijk voor het incident van 20:50 uur of net na het incident, bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions