Clicky

 
Transport Online - H.Essers heeft Spaanse Coral Transports & Socks overgenomen

H.Essers heeft Spaanse Coral Transports & Socks overgenomen

H.Essers heeft Spaanse Coral Transports & Socks overgenomen
18-10-2021 16:40 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENK - Midden september heeft H.Essers de activiteiten van het Spaanse Coral Transports & Stocks overgenomen. Dat heeft het Belgische transportbedrijf nu bekendgemaakt. Familiebedrijf Coral Transports & Stocks heeft meer dan 20 jaar ervaring in de chemie- en gevarengoedlogistiek, is Seveso-gecertificeerd en bevindt zich centraal in de logistieke hotspot van Spanje. De overname vormt een belangrijke stap in de strategische uitbreiding van ons chemiesegment in Zuid-Europa. Op die manier bieden we onze klanten een nog breder pakket van synchromodale, geïntegreerde logistieke oplossingen aan.

Coral Transports & Stocks werd in 1995 opgericht door de familie Comas en liet in de loop der jaren een sterke en stabiele groei optekenen. De internationale logistieke speler is gespecialiseerd in het behandelen, stockeren en vervoeren van chemische goederen en gevarengoed en is Seveso-gecertificeerd. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Barcelona, een in Madrid en een in Gran Canaria, goed voor meer dan 55.000 m² aan state-of-the-art warehouses en een omzet van 30 miljoen. Daarmee ligt de transporteur in het hart van de Spaanse chemiesector. Naast nationaal en internationaal wegtransport in een breed netwerk biedt Coral eveneens overzeese oplossingen via zee- en luchtvaart, mede door de samenwerking met Iberteam. “Dankzij de overname van deze Spaanse speler verwerven we bijkomende middelen en magazijnruimte in chemie- en gevarengoedlogistiek en krijgen we toegang tot een nieuw internationaal netwerk”, zegt Gert Bervoets, CEO van H.Essers.

Samen met Coral Transports & Stocks zullen we onze transporten van en naar Spanje en de rest van Europa optimaliseren. “Zo kunnen we bijvoorbeeld via een treinverbinding het Spaanse transportnetwerk van Coral aansluiten op de rest van ons Europese spoornetwerk”, vult Gert Bervoets aan. “Ook de overseas-oplossingen van het bedrijf zijn een troef voor onze klanten. We bieden hen een nog bredere one-stop-shop-service met Europese en regionale distributiecentra en synchromodale, geïntegreerde oplossingen. Dat zullen we onder meer doen voor onze klant Ecolab, die ook in Spanje van onze logistieke diensten wil profiteren.”

De overname van Coral Transports & Stocks door H.Essers past binnen onze bredere strategische ambities, zoals uiteengezet in het plan ‘H.Essers 2025’. “De medewerkers én het management blijven aan en worden deel van onze familie”, vertelt Gert Bervoets. “Het is een mooie match, zowel op vlak van activiteiten als familiale waarden. Spanje is bovendien een van de speerpunten in onze internationale expansie. De chemie is er sterk vertegenwoordigd, zeker in Madrid en Barcelona, en er is veel potentieel om onze oplossingen voor chemische logistiek verder uit te bouwen. De kennis van de lokale en internationale markten die bij Coral Transports & Stocks aanwezig is, is daarvoor onontbeerlijk. Ze hebben bovendien een Seveso-licentie en een klantenportefeuille die goed aansluit bij de onze. Coral Transports & Stocks zal op zijn beurt beroep kunnen doen op onze expertise in chemie om te blijven groeien en zijn referentiepositie te versterken.”

Ook op het vlak van waarden bleek er dus een match tussen de twee bedrijven. Gert Bervoets: “Zowel H.Essers als Coral Transports & Stocks zijn familiebedrijven met sterke en gelijkende waarden. Coral zal die waarden kunnen blijven verderzetten als onderdeel van onze grote H.Essers-familie. Zowel de 164 medewerkers als het managementteam blijven namelijk aan. De familie Comas zal de groei van Coral Transports & Stocks blijven ondersteunen. Joan Comas, Voorzitter van de Raad van Bestuur, zal daarbij in een adviescomité zetelen, dochter Sandra Comas en zoon Oscar Comas behouden hun rol als respectievelijk directeur Overseas & HSE en commercieel directeur.”

Ook Joan Comas is verheugd over deze volgende stap. “We zijn blij dat we met een partner als H.Essers, een familiebedrijf waarmee we veel waarden delen, verder kunnen schrijven aan ons groeiverhaal.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions