Clicky

 
Transport Online - Omroep Gelderland stopt met verslaggeving bij stadions

Omroep Gelderland stopt met verslaggeving bij stadions

Omroep Gelderland stopt met verslaggeving bij stadions
18-10-2021 12:13 | Sport | auteur ANP

ARNHEM - Omroep Gelderland stopt met verslaggeving buiten de stadions van de voetbalclubs in Gelderland. De omroep heeft dat besloten nadat zondag een verslaggever werd belaagd door NEC-supporters bij het Goffertstadion in Nijmegen. Eerder hebben zich ook al incidenten voorgedaan na voetbalwedstrijden, zo bevestigt de omroep berichtgeving op de eigen website.

Na de derby NEC - Vitesse braken bij het Goffertstadion fikse rellen uit tussen NEC-hooligans en de politie. Ook een verslaggeversteam van Omroep Gelderland moest het ontgelden. Volgens de omroep is een verslaggever aangereden door een scooter. De omroep overweegt aangifte te doen.

Omroep ESPN heeft de rechten van televisieopnames in de stadions. Andere omroepen mogen daar geen camera's laten draaien. Onder andere Omroep Gelderland moet dus buiten de stadions supporters interviewen, als ze die willen spreken. Maar dat is volgens hoofdredacteur Sandrina Hadderingh niet langer veilig. De omroep blijft wel online verslag doen van wedstrijden vanuit de stadions.

De omroep stuurt ook geen verslaggevers meer naar risicodemonstraties, omdat de pers daar naar zijn mening ook niet veilig is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions