Clicky

 
Transport Online - Politie grijpt in bij woondemonstratie in Rotterdam

Politie grijpt in bij woondemonstratie in Rotterdam

Politie grijpt in bij woondemonstratie in Rotterdam
17-10-2021 18:27 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft zondagmiddag ingegrepen bij een demonstratie op de Erasmusbrug in Rotterdam. Een groep van meer dan vijftig mensen werd ingesloten door de politie en aangehouden. Ze worden volgens de politie verdacht van het in bezit hebben van "verboden attributen". Dat zouden volgens de politie onder meer wapens kunnen zijn.

De groep is geïsoleerd van de demonstratie en wordt afgevoerd in een lege tram die is aangekomen op de Erasmusbrug. Een deel van de demonstranten schreeuwt dat de gearresteerden moeten worden vrijgelaten. Op de brug staan nog ongeveer duizend mensen, de rest is inmiddels doorgelopen.

Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' zijn zondagmiddag in Rotterdam enkele duizenden mensen uit heel het land bijeen voor een protest onder de naam Woonopstand. Het is het tweede grote protest na Amsterdam vorige maand, waar 15.000 mensen bijeenkwamen.

Volgens de Rotterdamse politie gaat het om ongeveer 7000 mensen.

Sprekers

De organisatoren zeiden vooraf te hopen op deelname van 10.000 tot 15.000 demonstranten. Tijdens de manifestatie in het Afrikaanderpark waren er diverse sprekers, onder wie mensen die in de huidige woningmarkt in de knel zijn komen te zitten.

Daarna volgde een optocht door Rotterdam-Zuid. Via de Erasmusbrug liepen deelnemers vervolgens richting het eindpunt van de demonstratie bij de Markthal in het centrum van de stad.

De demonstranten hebben negen eisen geformuleerd om de woonsituatie te verbeteren. Ze eisen onder meer het recht op betaalbare woonruimte, grotere beschikbaarheid van woningen, meer investeringen in volkshuisvesting, minder marktwerking en lagere huren.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions