Clicky

 
Transport Online - Lavastroom op La Palma verzwelgt opnieuw honderden panden

Lavastroom op La Palma verzwelgt opnieuw honderden panden

Lavastroom op La Palma verzwelgt opnieuw honderden panden
16-10-2021 20:03 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LA PALMA - De lavastroom uit de vulkaan op het Canarische eiland La Palma blijft huizen en gebouwen opslokken. Volgens de laatste telling zijn tot zaterdagmiddag 1817 panden verzwolgen. Dat zijn er 269 meer dan het aantal dan de nationale tv-zender RTVE donderdag naar buiten bracht, zich beroepend op informatie van het Europese aardobservatiesysteem Copernicus. Er is geen melding gemaakt van nieuwe evacuaties.

Sinds middernacht zijn er wel weer een kleine veertig lichte en middelzware aardbevingen geregistreerd. De zwaarste had een kracht van 4,6, gemeten op een diepte van 37 kilometer. "De bevingen duiden erop dat de uitbraak onverminderd aanhoudt", zei vulkanoloog Eduardo Suárez van het Nationaal Geografisch Instituut.

De vulkaan in het natuurpark Cumbre Vieja barstte op 19 september uit, na een slapend bestaan van 50 jaar. De gloeiende lavastroom en de asregen richtten sindsdien een enorme schade aan aan gebouwen, infrastructuur en de landbouw, met name bananenplantages. Meer dan 7000 mensen moesten uit voorzorg hun woning verlaten. Tot dusver raakte niemand ernstig gewond.

Het vliegveld van La Palma is volgens exploitant Aena nog steeds bereikbaar, maar wordt door de Spaanse en international luchtvaartmaatschappijen gemeden wegens de grote concentratie asdeeltjes in de lucht. Het vliegverkeer naar de andere Canarische eilanden verloopt normaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions