Clicky

 
Transport Online - Telegraaf: beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op Peter R. de Vries

Telegraaf: beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op Peter R. de Vries

Telegraaf: beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op Peter R. de Vries
15-10-2021 23:42 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries ingeseind dat de misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.

Twee werknemers van de parkeergarage waar Boulevard-medewerkers hun auto’s parkeren, spraken de beveiliger die avond aan. Volgens hen werd De Vries vanaf de studio naar de parkeergarage gevolgd door een man die zich vreemd gedroeg. Toen De Vries de parkeergarage inliep, bleef deze man staan en volgde via de weerspiegeling van het kantoor van de garage hoe de misdaadverslaggever de garage uitreed. Volgens de garagemedewerkers liep de man vervolgens de straat uit. Ze omschreven hem volgens De Telegraaf als een 'voormalig Oostblok-type', petje op, tatoeage in zijn nek, lengte 1,65 meter. Deze man werd na de aanslag herkend als de Pool Kamil E., de handlanger van schutter Delano G.

G. was degene die De Vries bij de parkeergarage opwachtte en door zijn hoofd schoot. Kamil E. was volgens politie en Openbaar Ministerie die avond zijn hulp maar ook de ’spotter’ en het ’Oostblok-type’ dat De Vries al op 28 juni volgde van de studio naar de parkeergarage.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden