Clicky

 
Transport Online - Moordenaar Hümeyra: Jos B. is de knuffelpedo van de afdeling

Moordenaar Hümeyra: Jos B. is de knuffelpedo van de afdeling

Moordenaar Hümeyra: Jos B. is de knuffelpedo van de afdeling
15-10-2021 14:53 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) noemt medegedetineerde Jos B. "de knuffelpedo" van de afdeling van de gevangenis in Vught waar ze ongeveer een half jaar samen zaten. "Iedereen mag hem daar."

Volgens Bekir E. heeft B. tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van Nicky Verstappen. "Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden. Hij had zijn hand te lang voor zijn mond gehouden." B. zelf heeft altijd ontkend. Hij kijkt naar E. terwijl hij aan het woord is en schudt zo nu en dan zijn hoofd of trekt zijn wenkbrauw op.

De 34-jarige E. is vrijdag aanwezig in het hof in Den Bosch als getuige in het hoger beroep tegen Jos B. De twee keken elkaar een tijdje aan toen E. de rechtszaal werd binnengebracht. Volgens E. heeft B. hem van alles verteld over zijn privéleven. "Hij heeft heel lang, echt heel lang, ik werd er helemaal gek van, verteld hoe je in de bossen moet overleven." E. noemt B. "gestoord" en "narcistisch". Die laatste kwalificatie gaven deskundigen aan E. in zijn rechtszaak.

Volgens E. heeft B. in totaal vier keer een bekentenis tegen hem afgelegd, zowel over het doden als het misbruiken van Nicky. Het was zijn advocaat Yehudi Moszkowicz die hem erop wees dat B. altijd de verdenkingen tegen hem heeft ontkend. E. heeft vervolgens naar eigen zeggen nagedacht of hij ermee naar de politie zou stappen, omdat 'snitchen' niet gewaardeerd wordt. Maar hij meent hiermee het juiste te doen.

E. meldde zich in juni bij de politie met zijn verklaring. Volgens E. is Sander V. - de moordenaar van het 12-jarige meisje Milly Boele - op de afdeling het maatje van B. en is hijzelf "de tweede vriend". E. en B. zitten inmiddels niet meer in dezelfde gevangenis.

B.'s advocaat noemde de verklaring van E. eerder al "flauwekul".

E. is eind juni in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra eind 2018.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match de 58-jarige B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions