Clicky


Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs en zonder geldig rijbewijs van de weg gehaald

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs en zonder geldig rijbewijs van de weg gehaald [+foto's]
15-10-2021 14:27 | België | auteur Redactie | Esther van der Wal

WILLEBROEK - [update 17:17 uur] De Belgische politie hield donderdag 14 oktober een controle op het vrachtvervoer op de Boomsteenseweg in Willebroek. Deze controles spitsten zich vooral toe op de technische eisen, (over)lading, vervoersvergunningen, vrachtbrieven, op de rij- en rusttijden van de bestuurders, op hun vakbekwaamheid en op de geldigheid van hun rijbewijs. In totaal werden elf vrachtwagens grondig gecontroleerd.

Een chauffeur van een trekker met oplegger combinatie ging zwaar in de fout. De chauffeur vertoonde duidelijk uiterlijke tekenen van drugsgebruik.  Hij legde hierop een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis, amfetamines en cocaïne.

Bij controle van zijn rijbewijs bleek dat deze al was verlopen op 12 september 2021, en dit voor alle categorieën. De chauffeur had geen medische keuring meer ondergaan.  Bij controle van zijn rij- en rusttijden bleek tevens dat hij tussen twee rijtijden onvoldoende onderbreking had genoten.

Het verlopen rijbewijs van de chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Tevens werd de trekker die de chauffeur had bestuurd geïmmobiliseerd voor een periode van 15 dagen. Concreet werd deze weggetakeld op kosten van de overtreder naar de terreinen van de takeldienst, alwaar het voertuig gedurende twee weken gestald zal blijven.

Betrokkene zal nu gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Er werd tevens een proces-verbaal opgesteld ten laste van de werkgever van chauffeur, wegens het toevertrouwen van de trekker-oplegger aan een bestuurder die geen houder is van een geldig rijbewijs. Ook hierop staan zware straffen, meldt de politie vrijdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats